Меню
  • slide08
  • slide02
  • slide04
  • slide05
  • slide06

Завдяки ініціативі та підтримці  профкому студентів ДМА студенти 1 медичного факультету (6 курс) побували в Києві на виставці німецького вченого, патологоанатома Ґунтера фон Гаґенса. 

Експонати – це справжні людські тіла зі знятою шкірою, зафіксовані в химерних позах, що передають розташування кожного м'яза при стрибку у воду або, наприклад, грі в хокей. Тіла, частини тіл, тканини, внутрішні органи людей збережені завдяки спеціальній технології - пластинації. Вона полягає у заміні рідин і жирів тіла рідким полімером.

Експозиція розповідає про людське тіло з моменту зачаття  й до часу, коли організм починає старіти. Стенди наочно демонструють, як впливають на тіло вікові зміни, як змінюються органи людей, які вели здоровий спосіб життя, та тих, хто мав шкідливі звички. Представлені на виставці легені курців, процес утворення бляшки холестерину в судинах та інфаркт міокарда. Також  вразив новітній стимулятор з датчиками руху. При кожному кроці він "роздягав" тіло людини - спочатку шкіра, потім м'язи, кістки, кровопостачання і аж до нервової системи.

Це був незабутній досвід знайомства зі світом сучасної анатомії . Виставка допомогла  дізнатися більше про людське тіло, як з’являємося  на світ і настільки неповторними можемо бути.

На виставці німецького вченого, патологоанатома Ґунтера фон Гаґенса