Меню
  • slide08
  • slide02
  • slide04
  • slide05
  • slide06

7-9 жовтня 2019 року в Буковинському державному медичному університеті (м.Чернівці) проходила перша Осіння школа медичної освіти, в якій брали участь понад 100 слухачів, 25 гостей та спікерів із 7 країн світу. Дніпропетровську  медичну академію на заході представляла  викладач кафедри мікробіології, вірусології, імунології та епідеміології  І. А.Андрєєва, яка в результаті конкурсного відбору отримала грант на навчання. 

Осіння школа з медичної освіти започаткована та організована в 2019 році україно-швейцарським проєктом «Розвиток медичної освіти  в Україні» у співпраці з Буковинським державним медичним університетом за підтримки Міністерства охорони здоров'я України і Швейцарського бюро співробітництва та розвитку, а також інших партнерів.

На початку заходу міністр охоронии здоров'я України Зоряна Скалецька зазначила, що справжній лікар має постійно вдосконалюватися та розвиватися, не зупинятися на базовій освіті. Як зауважила очільниця  МОЗ, такі заходи сприяють обміну досвідом та мотивують молодих спеціалістів залишатися відданими професії медика.

Перший день в Осінній школі з медичної освіти був присвячений обговоренню важливості постійного розвитку медичних навчальних програм. Говорили й про поліпшення якості медичної освіти.

У другий день  порушувалися теми, що стосуються питань академічної доброчесності, реформи та управління змінами в медичній освіті Україні, а також e-learning.

В останній третій день Осінньої школи були розглянуті методики та інноваційні підходи щодо поліпшення якості медичної освіти в Україні.

З матеріалами Осінньої школи медичної освіти 2019 можна ознайомитися за посиланням: https://mededuorgua.sharepoint.com/:f:/s/office/ErNtu8lLKbFMqiVZC5ut-_sBYRT3HGbGGogqJtn3sEpeQw?e=qW96wm