Меню
  • slide08
  • slide02
  • slide04
  • slide05
  • slide06

З 16 по 18 січня у місті Прага відбувся 7й міжнародний семінар з питань здоров’я легень (7th International Workshop on Lung Health). В цьому заході активну участь взяли співробітники кафедри професійних хвороб та клінічної імунології.

Наші науковці на постерній сесії представили результати власних досліджень, які є частниною наукової роботи дніпровської пульмонологічної школи, очолюваної проф. Т.О. Перцевою.
Проф. К.Ю. Гашинова була нагороджена як автор найкращої доповіді та отримала Travel Grant на участь у воркошопі, що відбудеться в наступному році. Також свої доповіді представляли доцент В.В. Дмитриченко, аспіранти К.С. Суська, О.О. Бойко та Д.О. Романова.

Також в рамках майстер-класу проводилась Future Leaders’ Mentoring Programme, мета якої об’єднати молодих науковців з різних країн та надати їм можливість під керівництвом проф. S. Aliberti (Італія) та P. Spagnolo (Італія) скласти проект власного наукового дослідження. За результатами конкурсного відбору учасниками програми від нашої академії були доцент В.В. Дмитриченко та аспірант Д.О. Романова. По завершенні програми їх проект був визнаний найкращим.

Лекторами майстер-класу були провідні світові пульмонологи, а саме F. Blasi (Італія), J. Virchow (Німеччина), G.W. Canonica (Італія), P. Barnes (Велика Британія), M. Miravitlles (Іспанія) та багато інших.

Ці три дні були наповнені лекціями, що висвітлювали найсучасніші здобутки в діагностиці та лікуванні респіраторних хвороб, обговореннями цікавих питань, запеклими дискусіями, дружньою атмосферою. Та надихнули всіх учасників на подальшу плідну працю та нові здобутки.