Меню
  • slide08
  • slide02
  • slide04
  • slide05
  • slide06

18 лютого в Дніпропетровській обласній клінічній лікарні ім. І.І. Мечникова відбулося засідання медичної ради, на якій підведено підсумки роботи колективу за 2019 рік.

У засіданні медичної ради прийняли участь директор департаменту охорони здоров’я Дніпропетровської обласної держадміністрації Валерій СЕРДЮК, ректор ДЗ "ДМА", член-кор. НАМН України, професор ПЕРЦЕВА Т.О., видатні вчені, доктори медичних наук, професори медичної академії БЕРЕЗНЮК В.В., КОВТУНЕНКО О.В., ЗОРІН М.О., КОБЕЛЯЦЬКИЙ Ю.Ю., ЛОСКУТОВ О.Є., КУРЯТА О.В., КУТОВИЙ О.Б., МЕДВЄДЄВ М.В., НОВИЦЬКА-УСЕНКО Л.В., СТУСЬ В.П.

Відкрив засідання головний лікар, професор Сергій РИЖЕНКО, акцентувавши увагу на впровадження сучасних медичних технологій, малоінвазивних оперативних втручань та роботизованої ендоскопічної хірургії, збереження високого професіоналізм колективу, підвищення кваліфікації персоналу, контрактування з Національною службою здоров'я України і, безумовно, підтримку місцевих органів влади.

Дніпропетровська  медична  академія активно співпрацює з обласною лікарнею  ім. Мечникова, яка є клінічною базою підготовки студентів, де розташовані 13 клінічних кафедр. У практику роботи лікарів було запроваджено 105 сучасних методик надання медичної допомоги.

В 2019 році у лікарні ім. І.І. Мечникова отримали високоспеціалізовану стаціонарну медичну допомогу 42 257 пацієнтів, виконано 16 792 хірургічних втручання, з них біля 85% - складні оперативні втручання. Надана медична допомога 219 важкопораненим і хворим із зони бойових дій, 1 267 пацієнтам Донецької, Луганської областей.

Відкрито Центр інноваційної хірургії, що дозволив впровадити тренінги і навчальні заходи з демонстрацією операцій в режимі онлайн, втілено грандіозний проект – відкрито телемедичний тренінг-центр, що в рази розширило можливості дистанційних консультацій, діагностики хвороб та навчання для лікарів.

У листопаді минулого року  на базі лікарні за участю Гарвардської гуманітарної ініціативи та активної підтримки НАТО "Наука заради миру та безпеки" проведено тижневик - тренінг "Організація заходів безпеки, протидії та реагування на надзвичайні події на Сході України".

Сьогодні колектив лікарні надає пріоритет високотехнологічним методам лікування населення відповідно сучасним міжнародним стандартам та проколам медичної допомоги, виконанню регіональних програм у сфері охорони здоров’я, пропаганді здорового способу життя.