Меню
  • slide08
  • slide02
  • slide04
  • slide05
  • slide06

15 вересня у Дніпрі відбувся ІІІ Український симпозіум з біомеханіки опорно-рухової системи з нагоди 20-річчя Українсько-німецької асоціації ортопедів-травматологів.

Науково-практична конференція пройшла за участю ректора Дніпропетровської медичної академії, професора Тетяни Олексіївни Перцевої, президента Українсько-німецької асоціації ортопедів-травматологів, завідувача кафедри травматології та ортопедії ДМА професора Олександра Євгеновича Лоскутова та німецьких колег — професора Ханса-Вернера Шпрінгорума, доктора Міхаеля Габеля, доктора Фолькера Атцродта.

«Слід сказати, що біля витоків створення цієї асоціації стояли наші ректори Людмила Василівна Новицька-Усенко і Георгій Вікторович Дзяк, а найактивнішим організатором був академік, професор ДМА Олександр Євгенович Лоскутов разом з помічниками з кафедр, які протягом цих років активно працювали», — зазначила Тетяна Олексіївна та подякувала німецьким колегам за співпрацю і вагомий внесок у створення та розвиток асоціації ортопедів-травматологів.

Голова Дніпропетровської обласної ради Гліб Олександрович Пригунов привітав травматологів з визначною датою та нагородив їх почесними відзнаками.

«Безперечно, завдяки таким досягненням людина отримує радість руху, це дуже важливо, а тим більше сьогодні, коли наші герої отримують не зовсім відомі науці поранення під час бойових дій на сході. І досвід, який ми спільно набуваємо під час лікування поранених, є дуже важливим для держави та світової науки», — підкреслив Гліб Пригунов.

Українсько-німецька асоціація ортопедів-травматологів існує з 1997 року. За 20 років плідної співпраці з міжнародними колегами було проведено 80 надскладних операцій, 44 майстер-класи та 300 лекцій.