Меню
  • slide08
  • slide02
  • slide04
  • slide05
  • slide06

Питання соціального захисту та соціальної підтримки  незахищених верств населення, учасників ВВВ,  пенсіонерів,  учасників АТО є надзвичайно актуальними. З  2012  року  за ініціативою адміністрації санаторію  «Курорт Орлівщина»   і за згодою ректора ДЗ «ДМА МОЗ України» академіка НАМН України професора  Г.В.Дзяка

були організовані   для інвалідів та учасників  ВВВ, соціально незахищених  хворих,  а з 2014 року і для учасників   АТО, які  проходять оздоровлення  в санаторію «Курорт Орлівщина»  виїзні консультації лікарів медичного центру  та кафедр  академії.

Адміністрація санаторію (головний лікар  к.мед.н. Андрієнко О.І) спільно з  медичним центром визначили перелік спеціалістів, в яких більш всього  є  потреба  у тих,  хто оздоровлюється в санаторію,  розробили графік виїздів спеціалістів.   Згідно графіку (2 рази на місяць ) на протязі року  лікарями-фахівцями: невропатологом, кардіологом, ортопедом- травматологом, офтальмологом, хірургом, психіатром надаються консультації та визначається план лікування і оздоровлення тим, хто  відпочиває  в санаторію. Всі ці роки  в виконанні  надзвичайно соціально  важливій роботі беруть участь лікарі медичного центру та викладачі  кафедр: внутрішньої медицини №2, травматології та ортопедії, неврології, хірургії №2,  офтальмології, ендокринології, оториноларингології, психіатрії ФПО.

За період з 2012 по 2017 роки  проконсультовано 1608 осіб, які оздоровлювались в санаторію, надано 3061 консультація.   

Консультації фахівців академії – це навчання і для лікарів санаторію. Лікарі санаторію не тільки формують контингент  хворих з невизначеними діагнозами та з проблемами в лікуванні,  але й приймають безпосередню участь в консультації цих хворих  фахівцями академії. Сумісно з лікарями академії встановлюється точний діагноз захворювання, плануються шляхи  подальшої реабілітації  хворих.