Меню
  • slide08
  • slide02
  • slide04
  • slide05
  • slide06

12 липня відбулась чергова веб-конференція для сімейних лікарів, яка була організована Медичним центром Дніпропетровської медичної академії за підтримки Дніпропетровської обласної ради. З лекцією на тему "Сучасні інноваційні можливості лікування злоякісних хвороб" виступили завідувач кафедри онкології і медичної радіології ДМА, д.м.н, професор І.М. Бондаренко і к.м.н, доцент В.Ф.Завізіон.

Учасники конференції обговорили актуальні питання впровадження найкращих інноваційних практик на прикладі спеціалізованих лікувальних установ та приватних клінік міста і області, а також відзначили, що міжнародні клінічні дослідження, які проводяться на кафедрі онкології і медичної радіології, є перспективними для пацієнтів. Лікування раку легень, молочної залози, кишківника, нирки, передміхурової залози та ін., в рамках міжнародних протоколів клінічних досліджень є безкоштовним та проводиться за кошти спонсора досліджень.

В ході заходу були надані рекомендації сімейним лікарям щодо  профілактичних обстежень, скрінінгу і ранньої діагностики та оцінки патологічних новоутворень.

Завідувач кафедри онкології і медичної радіології ДМА, д.м.н, професор І.М. Бондаренко підкреслив, що до сімейного лікаря онкологічні пацієнти звертаються передусім як до консультанта з питань методів лікування, знеболення, можливості палеативної допомоги. Сімейний лікар має бути готовий надати фахову пораду, а також психологічну підтримку, якої  потребують такі хворі. 

Наступна онлайн-конференція відбудеться вже  після літніх відпусток, у вересні.