Меню
  • slide08
  • slide02
  • slide04
  • slide05
  • slide06

8 листопада виповнилось 100 років з дня народження видатного науковця,громадського діяча,заслуженого діяча науки УРСР, доктора медичних наук, професора Д.П. Чухрієнка. Співробітники медичної академії,учні,колеги, родичі вшанували його пам'ять побіля меморіальної дошки на фасаді головного корпусу академії.

До присутніх звернувся перший проректор ДМА, професор І.С. Шпонька, який говорив про особливий внесок Д.П. Чухрієнка в розвиток невідкладної хірургії, впровадження в практику нових методів діагностики і лікування ряду захворювань: легень, стравоходу,шлунку, та інших. Він зазначив, що професор Д.П. Чухрієнко був не лише хірургом – новатором, а й мав неабиякий талант організатора.З 1953 по 1959 рік був ректором медакадемії.

Про свого вчителя і наставника говорив професор Я.С. Березницький, який нагадав присутнім, що під керівництвом професора Д.П. Чухрієнка колектив кафедри госпітальної хірургії №2 проводив активну наукову роботу і кафедра стала однією із найкращих в Україні. Разом із співробітниками стояв біля самих витоків торакальної і кардіохіргії та анестезіології як самостійної науки і спеціальності. Нині його учні продовжують славні традиції видатного вченого.

Донька відомого хірурга професор Н.Д. Чухрієнко поділилась спогадами про батька і зазначила, що для неї він є зразком вірності професійному обов'язку.