Меню
  • slide08
  • slide02
  • slide04
  • slide05
  • slide06

У середу, 19 червня в Національному центрі аерокосмічної освіти молоді України урочисто вручили дипломи 739 випускникам медичної академії, в тому числі 189 іноземним громадянам з майже 30 країн світу.

Свято розпочалось з показу відеофільму про здобутки медичної академії, якій виповнюється 103 роки.

З привітальним словом до випускників звернулась ректор, член – кореспондент НАМН України, професор Тетяна Перцева: «Дорогі випускники, шановні молоді колеги! Позаду - студентські роки, в які можна потрапити лише на крилах пам’яті. Попереду - роки, в які можна потрапити на крилах мрій. Зичу вам мріяти і ці мрії втілювати в життя!»

Дипломи з відзнакою отримали 16 випускників . Серед них 14 студентів 1 медичного і двоє студентів стоматологічного і 2 міжнародного факультетів.

До «Золотої книги», яка започаткована в академії у 1991 році, внесено ім’я випускника 2019 року Ростислава Бублія, який отримав диплом з відзнакою і протягом всього періоду навчання брав активну участь у роботі студентського самоврядування і студентського наукового товариства.

Цього року також поповнилась книга академії «Дерзайте таланти» іменами випускників 1 медичного, стоматологічного, 1 міжнародного і 2 міжнародного факультетів: Богдана Науменка, Юлії Горобінської, Ігоря Мороза, Заміри Саідахмедової, Абдулазіза Мірзаахмедова, Алаа Абделрахман Алі.

Двадцять сім найкращих студентів 99-го випуску були відзначені грамотами ректора медичної академії.

Привітання від гостей свята висловила голова комісії міськради з питань охорони здоров’я та соціального захисту, професор Євгенія Дитятковська, яка побажала випускникам успіхів у професійній діяльності і повідомила, що на останній сесії міської ради депутати ухвалили рішення про призначення стипендії міського голови для найуспішніших студентів вищих навчальних закладів, зокрема, медичної академії.

За результатами щорічного конкурсу ДМА серед молодих вчених імені професора Віктора Дзяка винагороду отримала асистент кафедри внутрішньої медицини 2 Ірина Гарміш, яку вручила ректор академії Тетяна Перцева.

Давньою традицією є посвята у професори вчених академії. На сцену запросили доктора медичних наук Дмитра Степанського і привітали з присвоєнням наукового ступеню професора та одягли класичну академічну мантію - незмінний атрибут урочистої події. Звертаючись до присутніх, а найперше до випускників, він побажав їм вчитися протягом всього життя. Vivat, akademiya! ,- процитував професор слова студентського гімну.

Право зачитати Клятву лікаря надали одному з найкращих студентів Володимиру Панову. Присутні у залі випускники склали присягу, якої дотримуватимуться у професійній діяльності.

Зі словами подяки викладачам, які впродовж років навчали основам медицини та лікарської майстерності, звернулись від імені випускників 2019 року Галина Неженець та Афолабі Віктор Олумуїва.

Одним із важливих в діяльності академії у 2019 році є другий випуск за програмою підготовки студентів офіцерів запасу медичної служби. Завідувач кафедри медицини катастроф та військової медицини, професор Олена Сорокіна повідомила, що 66 студентів пройшли навчання та склали Військову присягу на вірність народу України. Усі вони атестувались для присвоєння первинного військового звання офіцерського складу запасу – молодший лейтенант медичної служби. А 17 випускників вирішили пов’язати свою долю з військовою медициною та продовжать навчання в Українській військово – медичній академії.

В цей незабутній для випусків день їх привітала також колишня випускниця академії і переможниця конкурсу Дніпро - Войс та учасниця проекту «Голос країни» Ксенія Бридж, яка заспівала декілька популярних пісень, а глядачі у залі супроводжували виступ талановитої виконавиці аплодисментами.

Завершилась урочиста церемонія спільним виконанням Гімну академії.

 

Фотоальбом >>