Меню
  • slide08
  • slide02
  • slide04
  • slide05
  • slide06

Порятунок життя, пошук ефективних шляхів прискорення одужання хворих в умовах загострення ситуації, що пов’язана з коронавірусною хворобою (COVID-19), зосереджується в професіоналізмі наших колег та лікарів усієї країни. Співробітники кафедри внутрішньої медицини 2 і фтизіатрії працюють разом з провідними фахівцями Дніпропетровської обласної клінічної лікарні ім. І. І. Мечникова.

29 вересня 2021 року на базі лікарні розгорнуто роботу ковідного центру, починаючи з 11 жовтня до його складу перепрофілювали терапевтичний корпус. Кількість госпіталізованих хворих на сьогодні сягає двохсот. В пандемічних реаліях кожного дня ми втрачаємо людські життя. Перебіг коронавірусної хвороби (COVID-19) стає агресивнішим, у хворих спостерігається ураження від 50% до 80% легеневої тканини, наразі зростає кількість хворих молодого віку та збільшується кількість госпіталізацій вагітних пацієнток.

Професор Олександр Вікторович Курята та доценти Євгенія Олександрівна Фролова, Юлія Сергіївна Кушнір консультують від 20 до 50 хворих на день сумісно з Оленою Андріївною Гаввою та Іриною Володимирівною Кітовою.

Сумісними зусиллями розроблено оновлений локальний протокол «Рекомендації щодо надання медичної допомоги для лікування коронавірусної хвороби (COVID-19) хворим з помірним та середнім ступенем тяжкості», що рекомендований для всіх медичних працівників, які надають медичну допомогу пацієнтам з коронавірусною хворобою, з метою реалізації порядку призначення та застосування лікарських засобів для лікування пацієнтів із коронавірусною хворобою (COVID-19).

Крок за кроком, спираючись на власний досвід та світові наукові досягнення, ми продовжуємо долати перешкоди на шляху кризового етапу загострення пандемії COVID-19.

 

співробітники кафедри внутрішньої медицини 2 і фтизіатрії