Меню
  • slide08
  • slide02
  • slide04
  • slide05
  • slide06

З нагоди Всесвітнього дня боротьби з інсультом викладачі та лікарі-інтерни, що навчаються на кафедри неврології Дніпровського медичного університету, провели засідання Круглого столу, на якому обговорили питання профілактики та організації медичної допомоги при цереброваскулярних захворюваннях.

Повномасштабна війна, яка триває в Україні, на жаль, обмежує доступ пацієнтів до певних медичних послуг. Збільшилося й навантаження на медичну систему, яка зіштовхнулась з новими викликами.

З огляду на досвід провідних Європейських країн, проведення профілактичних заходів боротьби з інсультом, дозволило знизити захворюваність на 40%. Тож одним з надважливих завданням для медиків в Україні є привернення уваги до проблем, пов’язаних із судинно-мозковими захворюваннями.

Асистенти кафедри організували просвітницьку роботу серед населення щодо виявлення перших ознак порушення мозкового кровообігу та швидкого реагування на проблему з метою ефективного лікування цереброваскулярних хвороб. Під час профілактичних бесід їх учасники отримали відповіді щодо необхідних дій при виявленні ознак захворювання, боротьби з факторами ризику та можливості медикаментозної профілактики судинної патології головного мозку.