Меню
  • slide08
  • slide02
  • slide04
  • slide05
  • slide06

Деканат післядипломної освіти Дніпровського державного медичного університету (декан факультету професор В. І. Снісар) успішно завершив комплекс заходів із зарахування до інтернатури.

Набір в інтернатуру 2023 року був особливий і здійснювався відповідно до наказів МОЗ України 2022 та 2023 років.

Випускники 2023 року проходили рейтинговий розподіл на проходження інтернатури. Персональні рейтинги були опубліковані та враховувалися при виборі спеціальностей в інтернатуру. Так, випускники з найбільш високим рейтингом мали можливість першочергово обрати такі спеціальності, як хірургія, травматологія, анестезіологія та інші.

Тож молоде поповнення лікарів-інтернів 2023 року представлено 344 отримувачами освіти бюджетної форми і 164 - контрактної форми навчання з числа вітчизняних громадян, а також 7 іноземними.

Слід зазначити, що в цьому році випускники контрактного фонду взяли участь у розподілі в інтернатури за рейтинговою системою разом із випускниками бюджетної форми навчання. Саме такий підхід до вибору спеціальності забезпечує рівні можливості для всіх отримувачів освітніх послуг.

Не може не тішити й зацікавленість проходження інтернатури іноземними громадянами. В умовах воєнного стану 7 іноземців, громадян Узбекистану, Арменії, Таджикистану виявили бажання навчатися на нашій землі й підтримувати Україну. Свідченням цього є те, що вони успішно витримали іспит й отримали сертифікат з української мови, наявність якого відтепер є обов'язковою вимогою при вступі іноземців до інтернатури.

Навчання в інтернатурі розпочалося з 1 серпня на клінічних базах заочного циклу, а з 1 вересня лікарі-інтерни першого року прийдуть на очний цикл до кафедр ДДМУ. 

Вітаємо з приєднанням до дружньої родини лікарів-інтернів Дніпровського державного медичного університету!