Меню
  • slide08
  • slide02
  • slide04
  • slide05
  • slide06

19 – 20 вересня 2023 року на базі Навчально-тренувального центру симуляційної медицини ДДМУ був проведений тренінг з опанування практичних навичок «Домедична допомога при раптовій зупинці кровообігу у дорослих. Домедична допомога при масивній кровотечі» для співробітників університету.

З викладачами кафедр університету працювали досвідчені співробітники кафедри медицини катастроф та військової медицини (завідувачка кафедри - професор Олена Сорокіна): доцент Анна Болонська, асистенти Ганна Анісімова, Людмила Бєлих, Ольга Зайцева, Андрій Фартушний. Вони є інструкторами Всеукраїнської ради реанімації, NAEMT.

Тематика першого дня була спрямована на вивчення та відпрацювання навичок огляду критичного пацієнта за алгоритмом ABCDE, практичних навичок «Забезпечення прохідності дихальних шляхів: мануальні навички, надгортанні пристрої, накладання шийного комірця, методика проведення штучної вентиляції леденів мішком Амбу» та «Зупинка зовнішньої масивної кровотечі».

Другий день розпочався з ознайомлення з основами базової серцево-легеневої реанімації (протокол BLS) з використанням автоматичного зовнішнього дефібрилятора (АЗД). Практична частина включала відпрацювання симуляційних сценаріїв «Базова серцево-легенева реанімація з використанням АЗД, особливі випадки, стабільне бокове положення».

Висловлюємо подяку за підтримку благодійному фонду Сергія Притули за залучення ДДМУ до вагомих ініціатив у рамках програм волонтерської допомоги в Україні в медичній сфері.