Меню
  • slide08
  • slide02
  • slide04
  • slide05
  • slide06

10 жовтня відзначають День психічного (ментального) здоров’я. За ініціативи першої леді Олена Зеленська в Україні реалізується Національна програма з охорони психічного здоров’я та психосоціальної підтримки Ти як?, положення якої використовують у своїй роботі й фахівці ДДМУ.

Навчальна лабораторія психофізіологічного розвантаження ДДМУ на постійній основі проводить психологічні тренінги для співробітників і студентів, а протягом останніх півтора року - ще й для дітей переселенців, які проживають в гуртожитках нашого університету.

Завідувачка навчальної лабораторії психофізіологічного розвантаження Світлана Павленко провела майстер-клас з арттерапії, зі створення візерунків у техніці зенарт. Цей арттерапевтичний захід для співробітників був організований у навчальному корпусі № 1. На занятті його учасники опановували прийоми малювання, які допомагають зняти стрес, переключити увагу, відпочити та покращити настрій. Для багатьох це був новий цікавий досвід.

Для студентів було проведене заняття з малювання-медитації. Під керівництвом психологині учасники заходу спробували себе в мистецтві заспокійливих візерунків, вимальовуючи орнаменти в методиці зенарт. Результатом став ряд дивовижних індивідуальних робіт, кожна з яких стала відображенням внутрішнього світу студента.

Дуже чекає на заняття з арттерапії й малеча, яка мешкає в гуртожитку ДДМУ. На черговому занятті під керівництвом Світлани Павленко діти створювали кольорову аплікацію. Вони із задоволенням поринули в процес творчості. Такі заняття дарують натхнення й бажання творити, допомагають зняти стрес, створювати доброзичливу психологічну атмосферу. А щирі посмішки та гарний настрій дітлахів є найкращою оцінкою роботи наших фахівців.