Меню
  • slide08
  • slide02
  • slide04
  • slide05
  • slide06

21 грудня відбулося засідання вченої ради ДДМУ. Місцем проведення став музей історії університету імені І. І. Крижанівської.

Засідання проходило під головуванням академіка НАМН України, професора Т. О. Перцевої. На початку голова засідання презентувала університетський календар на 2024 рік, подякувавши всім причетним до його створення.

З першого питання порядку денного «Стан виховної, національно-патріотичної та гуманітарної роботи в університеті. Основні завдання та перспективи» доповідала помічник І проректора з гуманітарно-виховної роботи в університеті доцент О. В. Добридень.

Доповідач проінформувала про комплекс заходів з виховної роботи, які були реалізовані протягом навчального року. Відзначила активну діяльність ради студентів щодо організації та проведення культурно-просвітницьких заходів для молоді, серед яких: колективні засідання дебатного клубу ДДМУ разом з дебатними клубами НТУ «ДП», та ДНУ; просвітницькі лекції для школярів; турніри інтелектуальної гри «Що? Де? Коли?».

Пріоритетним на сьогодні є волонтерський рух студентів і викладачів. Рада студентів реалізувала безліч ініціатив, серед яких донорський рух, ініціативи на підтримку ЗСУ, допомога переселенцям, збір коштів для придбання подарунків і привітання дітей зі святами.

Долучаються до волонтерської діяльності й кафедри університету: пропедевтики дитячих хвороб та педіатрії 2; внутрішньої медицини 2, фтизіатрії, професійних хвороб і клінічної імунології; внутрішньої медицини 1; інфекційних хвороб; мовної підготовки та гуманітарних наук; педіатрії 3 та неонатології; ендокринології; дитячої стоматології; дитячої хірургії, ортопедії та травматології; оториноларингології.

Основними завданнями виховного процесу в університеті традиційно є:

  • створення сприятливих умов для культурно-просвітницьких і волонтерських проєктів органів студентського самоврядування;
  • заохочення студентської молоді до соціальних, інтелектуальних та творчих ініціатив;
  • створення умов для популяризації кращих здобутків національної культурної й духовної спадщини, підтримки професійної й самодіяльної творчості;
  • соціально-психологічний супровід здобувачів освіти;
  • пропаганда здорового способу життя через сприяння ініціативам у сфері фізичної культури й спорту.

З другого питання порядку денного щодо дотримання вимог антикорупційного законодавства у ДДМУ доповідала начальник юридичного відділу К. В. Васькіна. Доповідач проінформувала про норми чинного законодавства з питань запобігання корупції. Зазначила, що на виконання вимог Закону України «Про запобігання корупції» в університеті проведена деклараційна кампанія та подані щорічні декларації. На виконання наказу ректора ДДМУ проведено оцінювання корупційних ризиків.

 Вчена рада одноголосно затвердила доповіді з обох питань порядку денного. Також розглядалися інші поточні питання життєдіяльності навчального закладу.

На завершення засідання голова вченої ради академік НАМН України Т. О.  Перцева привітала всіх з Різдвом і прийдешнім Новим роком, побажала миру й добробуту та запросила учасників на перегляд новорічного фільму.