Меню
  • slide08
  • slide02
  • slide04
  • slide05
  • slide06

У ДДМУ відбулося засідання спеціалізованої вченої ради ДФ 08.601.087 під головуванням професора О.В. Куряти, зав. кафедри внутрішньої медицини 2, фтизіатрії, професійних хвороб та клінічної імунології ДДМУ щодо розгляду дисертації здобувача кафедри сімейної медицини ФПО та пропедевтики внутрішніх хвороб ДДМУ Олександри Вікторівни Фурси.

Тема дисертаційної роботи: «Персоніфікований прогноз перебігу артеріальної гіпертензії у чоловіків, які перенесли інфаркт міокарда», галузь знань – 22 «Охорона здоров'я», спеціальність 222 «Медицина». Науковий керівник – професор Тетяна Володимирівна Колесник.

Наукова новизна дослідження: Вперше вивчений вплив поліморфізму генів ренін-ангіотензинової системи на зміни структурно-функціонального стану серця та добової поведінки артеріального тиску у хворих на артеріальну гіпертензію, які перенесли інфаркт міокарда, за даними довготривалого спостереження. Проведена експертна оцінка ефективності довготривалої антигіпертензивної терапії за результатами ДМАТ згідно з концепцією тріади ідеального контролю за Каріо залежно від поліморфізму генів АПФ і AGT1R у чоловіків з артеріальною гіпертензією, які перенесли інфаркт міокарда. Розроблена модель бальної оцінки персоніфікованого прогнозу перебігу АГ для чоловіків, які перенесли інфаркт міокарда, на підставі вивчення змін структурно-функціонального стану серця, характеристик добового профілю АТ та оцінки частоти серцево-судинних подій та ускладнень за даними довготривалого спостереження.

На підставі захисту дисертаційної роботи члени спеціалізованої вченої ради ухвалили присудити О.В. Фурсі ступінь доктора філософії за спеціальністю «Медицина», галузь знань «Охорона здоров’я».

Вітаємо дисертантку та її наукового керівника!