Меню
  • slide08
  • slide02
  • slide04
  • slide05
  • slide06

На засіданні спеціалізованої вченої ради 08.601.089 під головуванням професора Геннадія Миколайовича Кременчуцького було розглянуто дисертацію здобувача ступеня доктора філософії, аспірантки кафедри мікробіології, вірусології, імунології, епідеміології та медико-біологічної фізики й інформатики ДДМУ Анастасії Олегівні Єфіменко.

Тема дисертаційної роботи: «Властивості орального мікробіоценозу, асоційованого з інфекційними ускладненнями дентальної імплантації та мікробіологічне обґрунтування впливу на нього», галузь знань – 22 «Охорона здоров'я», спеціальність 222« Медицина». Науковий керівник – професор Дмитро Олександрович Степанський.

Дисертація присвячена мікробіологічному обґрунтуванню етіотропного впливу на мікробіоту, асоційовану з інфекційними ускладненнями дентальної імплантації. У ході досліджень вивчено склад біоплівки, що колонізує поверхню периімплантних тканини та встановлено відмінності в мікробному спектрі при інфекційно-запальних ускладненнях дентальної імплантації та при стоянні здорового імплантату. Описано біологічні особливості мікроорганізмів, які колонізують периімплантаційну ділянку слизової оболонки ротової порожнини; вперше з мікробіологічної точки зору in vitro обґрунтовано доцільність застосування антисептика природного походження N-хлортуарину (NCT) для контролю мікробного росту при інфекційно-запальних ускладненнях дентальної імплантації. 

На підставі відкритого голосування та прийнятого рішення спеціалізована вчена рада присудила А.О. Єфіменко ступінь доктора філософії (PhD) за спеціальністю 227 «Медицина», галузь знань 22 «Охорона здоров’я».

Вітаємо дисертантку та її наукового керівника з успішним захистом!