Меню
  • slide08
  • slide02
  • slide04
  • slide05
  • slide06

У ДДМУ відбувся захист дисертації здобувача ступеня доктора філософії, аспіранта кафедри внутрішньої медицини 3 ДДМУ Ірини Олександрівни Заяць.

Тема дисертаційної роботи: «Прогнозування ризику розвитку серцево-судинних ускладнень та удосконалення лікування хворих похилого віку з ішемічною хворобою серця та супутньою залізодефіцитною анемією», галузь знань – 22 «Охорона здоров'я», спеціальність 222 «Медицина».

Науковий керівник – професор О.О. Ханюков.

Голова спецради - Потабашній Валерій Аркадійович, професор, завідувач кафедри терапії, кардіології та сімейної медицини ФПО ДДМУ.

Дисертація присвячена підвищенню ефективності прогнозування ризику розвитку серцево-судинних ускладнень та удосконалення лікування хворих похилого віку з ішемічною хворобою серця та залізодефіцитною анемією на основі клінічних, лабораторних та інструментальних досліджень. Вперше визначено предиктори ризику розвитку гострого інфаркту міокарда у пацієнтів з ішемічною хворобою серця та супутньою залізодефіцитною анемією:  тривалість ГХ, рівень гемоглобіну  загального холестерину, ЧСС, ПАТ. Отримано нові дані щодо факторів ризику прогресування хронічною серцевої недостатності у хворих на ішемічну хворобу серця та супутню залізодефіцитну анемію. Це вік, тривалість ФП, наявність ХХН, рівні ЧСС і гемоглобіну. Вперше розроблені прогностичні моделі оцінки ризику розвитку гострого інфаркту міокарда та прогресування хронічної серцевої недостатності у хворих похилого віку з ішемічною хворобою серця та супутньою залізодефіцитною анемією.

На підставі прилюдного захисту дисертації члени спеціалізованої вченої ради ДФ 08.601.090  ухвалили присудити І.О. Заяць ступінь доктора філософії за спеціальністю «Медицина», галузь знань «Охорона здоров’я».