Меню
  • slide08
  • slide02
  • slide04
  • slide05
  • slide06

Щопонеділка в одному з гуртожитків нашого університету юрбиться малеча. Діти з задоволенням беруть участь у захопливих заняттях, під час яких працюють ручками, розвиваючи дрібну моторику, грають в різноманітні ігри, співають пісень, танцюють.

Полюбляють ліплення з пластиліну та різноманітні саморобки. Такі арттерапевтичні заняття проводить завідувачка лабораторії психофізіологічного розвантаження ДДМУ Світлана Василівна Павленко.

Тут завжди багато спілкування, і це дуже важливо для дітей. Є можливість поговорити та цікаво провести дозвілля з викладачем, з однолітками. Майстер-класи відвідують і бабусі з дідусями, які допомагають онукам, та й собі теж. Творча діяльність - це прекрасний спосіб проявити та висловити свої емоції, а психофізіологічного розвантаження потребують не лише діти, а й дорослі.

Майстер-класи відвідують діти різних вікових категорій, які займаються в групах 8-12, 5-7 років. Іноді захід проводиться для змішаної категорії,  відповідно до кількості та віку охочих змінюється його складність. Діти грають, складають пазли, пишуть листи захисникам України (а в багатьох з них на фронті – батьки). Заняття традиційно завершуються частуванням солодощами.

В умовах війни діти є найвразливішою категорією населення, багато з них зазнають психотравм. Наші фахівці вважають, що важливо створити умови, в яких дитина може розкритися та самостійно знайти творчій інструмент для самозцілення. Головне – дружня доброзичлива атмосфера, щоб діти почувалися в безпеці та відчували підтримку.