Меню
  • slide08
  • slide02
  • slide04
  • slide05
  • slide06

Влітку 2023 року за підтримки Всесвітньої організації охорони здоров’я та Міністерства охорони здоров’я України стартував проєкт розбудови в Україні системи надання спеціалізованої реабілітаційної допомоги пацієнтам зі спінальними травмами та травмами центральної нервової системи.

В рамках цього проєкту зокрема передбачено відкриття відокремленого структурного підрозділу «Університетська лікарня» Дніпровського державного медичного університету.

Наразі розпочалося та триває навчання майбутньої мультидисциплінарної реабілітаційної команди у складі лікарів фізичної та реабілітаційної медицини, фізичного терапевта, ерготерапевта та медичної сестри з реабілітації на базі Національного реабілітаційного центру для пацієнтів з нейротравмою (КЗ «Рівненський обласний госпіталь ветеранів війни» РОР», смт Клевань).

Навчальна програма є унікальною, оскільки передбачає залучення в освітній процес не тільки місцевих спеціалістів, а й відомих міжнародних експертів ВООЗ, які мають великий досвід лікування та реабілітації пацієнтів зі спінальною травмою, а також неоціненний досвід організації роботи реабілітаційних центрів у країнах Європи.

Клінічна професійна підготовка ядра мультидисциплінарної реабілітаційної команди здійснюється за модульною системою, що включає теоретичну частину та відпрацювання практичних навичок впродовж чотирьох тренінгових циклів. Особливістю такого навчання є залучення до реабілітаційної команди не тільки представників різних професій, зокрема лікарів фізичної та реабілітаційної медицини, неврологів, які є викладачами ДДМУ, але й здобувачів освіти за спеціальністю «Терапія та реабілітація» та медичного персоналу Університетської лікарні. Такий мультипрофесійний підхід протягом навчання може бути запорукою подальшої ефективної командної роботи.

Дружня, привітна атмосфера колективу національного реабілітаційного центру та професійний підхід міжнародної експертної команди створює оптимальні умови для ефективного процесу навчання та формування цілісної, скоординованої реабілітаційної команди.