Меню
  • slide08
  • slide02
  • slide04
  • slide05
  • slide06

28 вересня відбулося чергове засідання вченої ради ДДМУ під головуванням першого проректора професора І. С. Шпоньки.

З першого питання «Підсумки атестації здобувачів освіти у 2022 – 2023 н. р.» доповідав Ігор Станіславович Шпонька. Доповідач зазначив, що цього року здобувачі освіти, які перебували за межами України, мали змогу скласти іспит ЄДКІ за кордоном у спеціально створених для цього сертифікованих центрах тестування, які відкрилися у 52 країнах. В основному такою можливістю скористалися іноземні студенти – понад 200 і лише 13 вітчизняних. Інші здобувачі освіти складали іспит в університеті з дотриманням умов безпеки.

В Україні ЄДКІ Крок 2 за спеціальністю «Медицина» складали 335 вітчизняних студентів і 91 – іноземний. Остаточно після перескладання іспиту маємо досить хороший результат – успішно склали 327 вітчизняних і 82 іноземних студенти. За спеціальністю «Стоматологія» маємо такі результати: із 24 вітчизняних студентів склали 23; із 23 іноземних склали 20. За напрямом «Фармація, промислова фармація» маємо успішність 100 %. Вітчизняні студенти, які складали іспит за кордоном, мали позитивний результат 100 %.

Іспит Крок 1 складали 240 вітчизняних та 83 іноземні здобувачі освіти, які навчаються в Україні. Вітчизняні студенти показали такі результати за спеціальностями: «Медицина» – складали 173, не склали 4; «Стоматологія» – складали 29, не склали 4; «Фармація, промислова фармація» очна форма – складали 8, не склав 1. Іноземні студенти мають результати: «Медицина» – складали 23, не склали 4; «Стоматологія» – складали 17, не склали 6; «Фармація, промислова фармація» – складали 13, не склали 8.

За межами України Крок 1 складали 5 вітчизняних студентів за спеціальностями «Медицина» й «Стоматологія» і мали 100 % успішний результат. Серед іноземних студентів із 182 не склали 17.

Іспит з англійської мови професійного спрямування складали 245 вітчизняних студентів, не склали – 12; із 58 іноземних студентів не склали – 8. Здобувачі освіти, які складали цей іспит у сертифікованих центрах за кордоном, показали результати: вітчизняні – складали 8, не склали 2; іноземні – складали 182, не склали 17.

Доповідач зазначив, що на 1 жовтня закінчилися терміни перескладання ЄДКІ. Стосовно іноземного контингенту студентів, які наразі навчаються в університеті, то після великого випуску з 6-го курсу та вимушених відрахувань їх кількість значно зменшилася. На сьогодні в закладі нараховується приблизно 600 здобувачів освіти – іноземців.

З другого питання порядку денного були заслухані звіти деканів факультетів про підсумки літньої сесії.

Доповіді з обох питань порядку денного були затверджені.

На засіданні відбулося таємне голосування щодо присудження звань професора і доцента співробітникам ДДМУ. Усі кандидатури були ухвалені.

Вчена рада також розглянула ряд поточних питань життєдіяльності навчального закладу.