Меню
  • slide08
  • slide02
  • slide04
  • slide05
  • slide06

26 вересня відбулося кафедральне офлайн-засідання СНТ кафедри медицини катастроф та військової медицини. У ньому взяли участь 27 студентів 2 та 3 курсу медичного факультету.

Староста СНТ – студентка 3 курсу медичного факультету Крістіна Пархомович, викладач кафедри та керівник СНТ –  Євген Анатолійович Данченко.

На засіданні СНТ було розглянуто тему зупинки кровотеч. Науково-практична зустріч розпочалася з історичного екскурсу в минуле, коли в стародавньому Римі легіонери зупиняли кровотечі за допомогою найпримітивніших джгутів із щільної тканини та палки.

Євген Анатолійович представив гуртківцям різні види джгутів, починаючи з джгута Есмарха та завершуючи більш сучасними, зручними та швидкими за використанням турнікетами. Також було показано ізраїльський бандаж. Викладач детально розповів про принципи накладання джгутів на верхню та нижню кінцівку та показав як це виконується. Також була представлена методика тампонади різних видів ран.

Під час практичної частини засідання студенти розділились по групах та виконували практичні завдання. Кожен студент мав можливість добре попрактикуватись та «набити» руку в накладанні джгутів і тампонуванні. Викладач керував процесом та надавав поради студентам при виконанні вправ.

Атмосфера засідання була доброзичливою та натхненною. Студенти проявили велику зацікавленість в обговоренні теми. Усі були активні в практичній частині. Такі зустрічі мотивують студентів до навчання за предметом та надихають на власні дослідження.

Дякуємо всім учасникам та запрошуємо приєднуватись до майбутніх засідань усіх охочих.