Меню
  • slide08
  • slide02
  • slide04
  • slide05
  • slide06

14 грудня у Дніпровському державному медичному університеті у спеціалізованій вченій раді ДФ 08.601.083 відбувся захист дисертаційної роботи "Інтенсивна інфузійно-трансфузійна терапія перипортального періоду в жінок з прееклампсією" аспіранта кафедри анестезіології, інтенсивної терапії та МНС ФПО ДДМУ (зав. кафедри - професор О. В. Кравець) Марзана Олександра Олександровича (науковий керівник - професор О. М. Клигуненко).

У роботі вивчався вплив неускладненої та ускладненої прееклампсією вагітності на показники гомеостазу, гемодинаміки, водних секторів та маркерів запалення, порівнянні різних варіантів інфузійної терапії у породіль з прееклампсією та обґрунтуванні оптимальної схеми інфузійно-трансфузійної терапії. Була доведена доцільність доповнення інфузійної терапії у жінок з прееклампсією одночасною інфузією 20% розчину альбуміну та фуросеміду, що нормалізувало гемодинаміку, об’єм водних секторів і рівень маркерів запалення, та значною мірою покращило кінцеві результати лікування.

На підставі одноголосних результатів члени спеціалізованої вченої ради ухвалили присудити дисертанту ступінь доктора філософії в галузі знань "22 - Охорона здоров'я", спеціальність - "222 - Медицина".