Меню
  • slide08
  • slide02
  • slide04
  • slide05
  • slide06

1-2 березня у Львові пройшла студентська конференція з ерготерапії під гаслом «Ерготерапія - професія майбутнього», яка об’єднала понад 160 слухачів з 15 областей України.

Через повномасштабну війну Росії проти України стрімко зростає кількість людей, військових та цивільних, які потребують реабілітаційних послуг. Тож популяризація професії ерготерапевта серед студентської молоді є вкрай важливою для побудови якісної системи реабілітаційного процесу, адже саме ерготерапевти забезпечують комплексний підхід до нього. Практикуючі фахівці ділились порадами та досвідом зі студентами – майбутніми ерготерапевтами.

Програма конференції була насиченою. Впродовж двох днів учасники почули доповіді від 32 спікерів з України, Великої Британії та США. Зокрема доповіді студентів, що опановують професію ерготерапевта та фахівців-практиків реабілітаційної спільноти України. Розглядалися цікаві випадки з клінічної діяльності, які відповідають кращим світовим практикам і підлягають науковому обґрунтуванню.

У заході взяли участь студентка 1 курсу магістратури Харченко Влада та студентка 4 курсу бакалаврату Правдіна Софія разом із викладачем кафедри фізичної реабілітації, спортивної медицини та валеології Анною Тоцькою. Наші студентки презентували свої доповіді на теми: «Інструменти оцінювання апраксії в процесі ерготерапії пацієнтів з гострим порушенням мозкового кровообігу» та «Ерготерапія після ампутації верхньої кінцівки та турнікетного синдрому».

Прикладна частина науково-практичної конференції пройшла у форматі практичних занять від експертних центрів реабілітації та протезування з міст Київ та Львів. Студенти мали можливість побачити демонстрацію реальних клінічних випадків. Окрім цікавих доповідей, було багато спілкування з представниками студентства інших навчальних закладів, обміну досвідом. Фахівці-практики та студенти-ерготерапевти презентували результати своєї роботи, які демонструють цінність ерготерапії в роботі мультидисциплінарної команди.

Учасники заходу змогли наочно побачити, як працює ерготерапія в умовах війни. Дякуємо організаторам - факультету науки та здоров’я Українського католицького університету та співорганізатору - Українському товариству ерготерапевтів за чудову організацію, програму та супровід.

Треба зазначити, що сьогодні в нашому регіоні виховується потужна школа ерготерапевтів - як практична, так і теоретична. Фахівці ДДМУ, наші студенти та випускники, щасливі бути її гідними представниками.